Sveinung Hølmebakk til Åkra kirke 27. september

Sveinung Hølmebakk til Åkra kirke

Sveinung Hølmebakk har konsert i Åkra kirke 27. september.  Her vil han synge sanger fra sin nyeste CD som kommer i oktober. Dette er hans åttende soloalbum. Tidligere har han stort sett gjort sanger av andre, men på de siste innspillingene har han tatt med flere og flere av sine egne sanger, og på denne bærer alle sangene Sveinungs signatur. 

Sveinung Hølmebakk begynte å skrive sanger først som 35-åring. 

- Jeg angrer mye her i livet, men noe av det jeg angrer aller mest på, er at jeg ventet så lenge med å begynne å skrive. Men da jeg først begynte, hadde det samlet seg opp så mye å skrive om, at det ble ganske mange sanger etterhvert, forteller Sveinung Hølmebakk. 

Han skriver alle typer sanger, selv om de fleste nok forbinder han med kristne tekster.  

- På konsertene mine synger jeg alt fra viser til sanger fra det typiske tenorrepertoaret. Og så elsker jeg å få folk til å le. Derfor tar jeg alltid med en del morsomme historier mellom sangene, forteller den allsidige artisten. 

Flere av disse historiene har han samlet i de to vitsebøkene har har gitt ut. Den siste kom nå i 2017. 

Sveinung Hølmebakk bor i Kristiansand men er født på Karmøy i 1977. Han har mastergrad i utøvende sang fra Griegakademiet i Bergen og har studert musikkvitenskap ved NTNU Trondheim og Universitetet i Oslo. Han har deltatt i en rekke TV-programmer, deriblant Beat for Beat, Ti på Topp, Kvelden før kvelden, Sommeråpent og Førkveld. Sammen med Nordic Tenors vant han Komiprisen for Beste Nykommer i 2006 og var musikalsk toastmaster i HM Kong Haralds 70-årsdag.

16.08.2017