Ny administrasjonsleder i Åkra Kirke etter Grethe Flotve Myklebust


Grethe har fått ny jobb i Karmøy Begravelsesbyrå og sier takk for seg som daglig leder i Åkra Menighet. Hun har funnet en god erstatning i Anne Bjelland Amdal som startet arbeidet i kirken 1.november 2023. Jeg møter dem begge for et intervju i kirken.

 

Skrevet av Per Inge Eriksen

 

Grethe startet som daglig leder i Åkra kirke 1. mai 2019 og takker av etter å ha vært med å finne sin gode etterfølger. - Det er vemodig å slutte og det var ikke enkelt for meg å si det til medarbeiderne i menigheten, og mine venner i Karmøy Kirkelige fellesråd. Det kom noen tårer, men selv om jeg slutter som daglig leder vil jeg fortsatt være med i kirkefelleskapet. Jeg fikk en forespørsel fra Karmøy Begravelsesbyrå om jeg kunne tenke meg å overta som daglig leder etter Jan Magne Moi som skulle tre av som pensjonist. Jeg sa ikke ja med en gang og grunnet lenge på om jeg skulle si ja. Til slutt forstod jeg at Gud ville bruke meg et annet sted, og etter over to måneders betenkningstid sa jeg ja takk til stillingen.

- Det var mye å sette seg inn i da jeg startet i kirken, og jeg fant snart ut at dette var en bred stilling med mange forskjellige oppgaver fra innkjøp av twist, juletre og kaffemat til økonomi og personalansvar. Videre et bindeledd mellom stab og Karmøy Kirkelige Fellesråd, dugnadsoppgaver med å sette opp lister og kontakte alle våre kjære frivillige personer som alltid stiller opp for menigheten. Arbeid med 200 års jubileum av Åkra gamle kirke, og mange flere kjekke oppgaver er det blitt i løpet av 4,5år i stillingen.


Jeg ønsker å vite mer om hvilke oppgaver du har i den nye jobben, Grethe. - Jeg blir jo daglig leder i den nye jobben også, med ansvar for personal, økonomi og administrasjon. Jeg skal også være med på det meste av oppgavene i byrået som forberedelse, samtaler med pårørende, planlegging og delta i selve begravelsene. Jeg skal også ha vakt så det blir mange forskjellige oppgaver i min nye jobb også.
Anne bryter inn og sier at Grethe har allerede startet i sin nye jobb, men hun skal hjelpe til med opplæring en tid fremover. - Det er kjekt for meg slik at det blir lettere å sette meg inn i alle oppgavene.

Anne Bjelland Amdal er åkrabu og kommer fra stillingen som daglig leder i Karmøynytt der hun har arbeidet i to perioder. Hun er utdannet sykepleier, men i 2011 startet hun som markedskoordinator i Karmøynytt. Etter noen år fikk hun jobb i Fretex der hun var veileder i avklaringstiltak i noen år før hun igjen startet opp som ny daglig leder i Karmøynytt. Avisen stod ved et veiskille og etter å ha slitt i noen år var Anne med for å bygge opp avisen igjen slik at den skulle greie å stå fjellstøtt økonomisk. Markedet hadde endret seg og Karmøynytt hadde gått fra papir til digital avis med abonnenter og de greide å få pressestøtte og lokale sponsorer slik at avisen igjen kunne fremvise oppgang og bedret økonomi. A-media kjøpte avisen i 2022 og alle sponsorene fikk pengene sine tilbake sammen med en god fortjeneste. Anne mente nå at jobben med å få økonomi og produktet opp og frem var gjort, og at hun da kunne hun puste lettet ut og søke nye utfordringer.

- Jeg leste 1.gangs utlysningen, men søkte ikke før 2.gangs utlysningen kom.

Etter å ha vært på intervju tenkte hun med en gang hun kom ut fra intervjuet at får jeg tilbud om denne jobben sier jeg ja med en gang. Intervjuet viste at denne menigheten hadde mange gode aktiviteter fra de minste til de eldste, en stor menighet med fantastiske medarbeidere som hele tiden arbeidet med utvikling på tvers av generasjoner og et godt utviklet felleskap. Etter hvert har jeg fått enda flere positive inntrykk og gleder meg til å starte opp. Det er så mye som skjer hver dag hele uken for hele familien. Jeg ønsker å skape broer mellom alle og være med på utviklingen de neste årene sammen med de andre medarbeiderne, frivillige og alle dere som bruker den fine menigheten. Jeg har mye å lære og gleder meg til fortsettelsen, avslutter Anne med et smil.

Tilbake