- Før vi ble sammen lovet jeg henne at vi aldri skulle få fem barn og flytte til Karmøy


Jan Tore Gullbrekken Varne (35) er ny kirkemusiker i Åkra kirke fra 1.sept. Her skal du få bli litt bedre kjent med han.

 

Jan Tore er vokst opp i Skudenes, men bor nå på Åkra sammen med Monica som han er gift med. Sammen har de to gutter på 2 og 4 år.

- Morgenene kan være hektiske, innrømmer Jan Tore, men i dag er jeg takknemlig for god stemning og to blide gutter på vei til barnehagen. Det er ikke hver dag, smiler han.

Interessen for musikk meldte seg da Jan Tore var i 10 års alderen og begynte å spille trommer i korpset.

- Jeg kunne heller ikke være verre enn min lillebror som spilte piano. Så når han fikk lekser på piano så gjorde jeg de samme leksene. Jeg lærte mye av det!

Etter hvert gikk veien videre til Skeisvang videregående skole, og etter det Acta Bibelskole i Stavanger.

Jan Tore har bodd i Oslo i 15 år. Her gikk han «musikk, menighet og ledelse» på Musikkhøyskolen i Staffelsgate, og siden master i musikkvitenskap. – Jeg visste vel egentlig ikke helt hva jeg skulle bli, men siktet meg inn som musikklærer, noe som forklarer året jeg tok PPU i Notodden. Jeg tenkte aldri at en jobb i Den Norske Kirke var aktuelt for meg.

Livet tok en annen vending da en venn av Jan Tore skulle flytte. Jeg ble oppfordret av han til å søke på hans stilling. -Dette var i utgangspunktet helt uaktuelt for meg da jeg ikke kunne spille orgel. Men etter en del grublerier så ble det til at jeg hev meg rundt og tok noen timer med noen som kunne vise meg hvordan et orgel funket. Etter det måtte jeg bare koble bena med det jeg allerede hadde i fingrene. Så på orgel er jeg altså selvlært.

Jan Tore fikk jobben som kirkemusiker i Nittedal og var der fra 2016 og frem til han flyttet tilbake til Karmøy. Hovedfokuset mitt der var lovsangsteam og Soulteens kor. - Jeg jobbet også som frilans i Oslo da det er en dyr by å bo i.

Jan Tore forteller at jobbsituasjonen hans endret seg etter noen år. - Du er rett mann på rett plass en periode, men etter hvert kjente jeg at jeg trengte noe nytt, forklarer han. Det var aldri aktuelt for meg å flytte hjem til Karmøy igjen egentlig, og jeg hadde jo lovet kona at vi ikke skulle ha fem barn og heller aldri bo på Karmøy. Det var noe hun spurte meg om ganske tidlig i forholdet egentlig, ler Jan Tore.

Jan Tore forteller at perioden før han fikk jobben i Åkra kirke opplevdes for han som en krise. Han kjente klokkeklart at han skulle flytte tilbake til Karmøy. Han fikk høre om at det kom til å bli en ledig stilling, og etter hvert ble han utfordret til å søke. – Antagelig var det en modning for meg, uttrykker han. Det rare var at når jeg skulle si dette til kona så gikk det kjempebra! Dette hadde jo modnes i henne også over litt tid. Men jeg skal innrømme det tok litt tid før vi var klar til å tenke på Karmøy som en plass som vi kunne ha lyst å bo.

-Etter dette gikk det egentlig ganske slag i slag, og jeg var faktisk på flere visninger her på Åkra samme dag som jeg var på intervju.

Jan Tore forklarer at  stillingen som kirkemusiker vil han være med å forme selv over tid. Han er opptatt av å finne ut hva som fungerer i dag, og hvordan folk i menigheten har lyst at det skal være i fremtiden. Jobben er ganske variert og han ramser opp at han er med å spille på gudstjenester, begravelser, torsdagstreff og noen ganger på sykehjemmet.  – Jeg er også med på ungdomsklubben annenhver fredag, det er veldig kjekt! Nå før jul har jeg, i samarbeid med Judith, startet opp et prosjektbarnekor som skal synge i julen. Jeg er glad i kor, og har mye erfaring der. Det er også kjekt om vi klarer å bli en gjeng med forsangere som kan lede sangen på gudstjenesten, og jeg håper jeg kan bidra til å bygge eller vedlikeholde et miljø blant de som liker å synge i menigheten vår. 

-Mye av tiden min går til musikk. Akkurat i den fasen jeg er i nå så bruker jeg det meste av fritiden min på familien egentlig. Å dyrke egne interesser må kanskje komme om noen år, smiler han. Jeg har ambisjoner om å begynne å trene da, men vi får se, avslutter Jan Tore.

 

Vi ønsker Jan Tore og familien hans varmt velkommen til Åkra Menighet.

Tilbake